DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
13.15 - 13.45
Revista TNR • Realizator: Domnica Ţundrea

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.45 - 14.00
Curs de limba franceza • Realizator Oana Georgiana Enachescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
14.00 - 14.45
Stagiunea de jazz – Radio România Cultural la Teatrul ACT • ”...years after Petrucciani” (9 martie 2011) (R). Solişti: Cristian Soleanu – saxofon, george Natsis – pian, Adrian Flautistu – contrabas, Vlad Popescu - percuţie. Realizator Maria Balabaş

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

6 august 2009

Expoziţia "Henrieta Delavrancea-Gibory, arhitectură 1930-1940" va fi vernisată astăzi la Muzeul Naţional de Artă al României. Manifestarea prezintă planuri şi proiecte de arhitectură, fotografii de epocă şi actuale ale clădirilor proiectate de Henrieta Delavrancea-Gibory. Expoziţia, al cărei curator este Miliţa Sion, va fi găzduită, până pe 20 septembrie, în sălile Kretzulescu ale MNAR. Henrieta Delavrancea-Gibory, fiica scriitorului Barbu Ştefănescu Delavrancea şi sora pianistei şi scriitoarei Cella Delavrancea, face parte dintr-o generaţie de arhitecţi care a avut o contribuţie importantă la formarea şcolii de arhitectură modernă românească.

Lucian Ban, Silent Strike şi Sorin Romanescu se numără printre muzicienii ce vor susţine seria de concerte "Songs for Andy Warhol's Screen Tests". Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film Anonimul. Seria de concerte din Satul Filmului din Sfântu Gheorghe debutează pe 11 august, începând cu ora 21.15, cu prezentarea în premieră în cadrul Festivalului de Film Anonimul a unui experiment live cu totul inedit, susţinut de Lucian Ban, Silent Strike, Sorin Romanescu, împreună cu artistul vizual Dan Basu, având ca background şi inspiraţie screen test-urile celebrului artist american Andy Warhol. Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Anonimul, ce se va desfăşura la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, va fi deschisă de lungmetrajul "Los Abrazos Rotos", de Pedro Almodovar.

Bilete între 20 și 35 de lei la Festivalul Plai de la Timișoara. Evenimentul va avea loc, în această toamnă, între 11 și 13 septembrie. Tichetele au preţurile de 20 de lei, pentru prima zi a evenimentului, 35 de lei, pentru a doua zi, şi 30 de lei, pentru ultima zi, în timp ce un abonament costă 55 de lei. Pentru cei care achiziţionează un bilet pentru vineri sau sâmbătă, ziua de duminică - dedicată partenerilor culturali - este cadou. Biletele pot fi achiziţionate prin intermediul ticketpoint.ro sau prin reţeaua librăriilor Diverta din întreaga ţară. Până în momentul de faţă şi-au confirmat prezenţa la Festivalul Plai: Esma Redzepova, Dobet Gnahore, Farfarello, The Shin, Kaloome, Sainkho Namtchylak şi Christoph Pepe Auer Group. De asemenea, în cele trei zile de eveniment, care se desfăşoară la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, vor avea loc peste o sută de manifestări ale partenerilor culturali. Festivalul Plai, aflat la a patra ediţie, îşi propune să promoveze dialogul intercultural într-un mediu artistic.

Daniel Burlac, Ada Solomon, Marcian Lazăr şi Rupert Wolfe-Murray au fost selectaţi pentru prima sesiune a workshop-ului 'Co-producing in and with Eastern Europe'. Atelierul va avea loc la Tbilisi - Georgia - în perioada 20-26 septembrie. Producătorul Saga Film, Daniel Burlac, a fost selectat cu proiectul de lungmetraj 'Video Vagon', Ada Solomon, producător HiFilm, pentru proiectul 'Un pas în urma Serafimului', Marcian Lazăr, de la Strada Film, pentru proiectul 'Lupul', iar Rupert Wolfe-Murray, producător Productive International, pentru 'Vioara rătăcitoare'. Selecţia a fost realizată exclusiv de Luciano Gloor, head of studies, Berlin. 'Co-producing in and with Eastern Europe' se va desfăşura timp de şapte zile şi va consta în organizarea unor sesiuni de pregătire susţinute de opt traineri recunoscuţi la nivel internaţional.

Regizorul Roman Polanski va fi celebrat la Festivalul Internaţional de film de la Zurich. Evenimentul se va desfăşura între 24 septembrie şi 4 octombrie. Polanski va primi premiul pentru întreaga activitate şi, în cadrul festivalului, vor rula câteva filme din opera sa. Retrospectiva Roman Polanski va include peliculele "Cuţitul în apă", debutul acestuia, "Balul vampirilor", "Un copil pentru Rosemary", "Cartierul chinezesc", "Căutare disperată", "Fecioara şi moartea" şi "Pianistul", ultima producție aducându-i un Oscar pentru regie, în 2003. Roman Polanski va fi prezent la evenimentul omagial de pe 27 septembrie şi va susţine un atelier pe marginea operei sale.

Harry Tavitian şi formaţia sa, Orient Express, vor concerta, astăzi, la Festivalul de la Gmunden, Austria. În concert, vor cânta alături de pianistul Harry Tavitian: saxofoniştii Edi Neumann şi Zsolt Meier, chitaristul Hanno Hoefer, violonistul Jimi El Lako, basistul Octavian Barilă Andreescu şi percuţionistul Mario Florescu. Harry Tavitian a înfiinţat Orient Express, prima formaţie de etno-jazz din România, în urmă cu 10 ani, invitând în acest grup câţiva dintre cei mai buni muzicieni ai jazzului românesc actual.

La Muzeul Naţional de Istorie a României are loc astăzi de la ora 13 vernisajul expoziţiei foto-documentare, comemorative „Bombardamentele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki”. Expoziţia este dedicată evenimentelor tragice de pe 6 şi 9 august 1945, care au marcat istoria omenirii, atunci când oraşele japoneze Hiroshima şi Nagasaki au fost atinse de suflul distrugător al bombardamentului atomic. Fotografiile expuse evocă momentele devastatoare ale acelor zile, experienţa tragică a supravieţuitorilor şi eforturile locuitorilor celor două oraşe pentru promovarea păcii şi renunţarea la armele nucleare. Expoziţia cuprinde fotografii, documente, imagini video din patrimoniul Muzeului Memorial al Păcii din Hiroshima şi a fost itinerată în ţări de pe mai multe continente.

Creştinii ortodocşi şi catolici prăznuiesc, astăzi, una dintre cele mai mari sărbători creştine - Schimbarea la Faţă a Mântuitorului pe muntele Tabor.
Sărbătoarea Schimbării la Faţă este considerată aceea a îndumnezeirii naturii omeneşti. Numeroase Mănăstiri au fost închinate acestei Sărbători, mai ales după controversa isihastă din secolul al XIV-lea, despre natura luminii din Tabor şi despre contemplaţie. După o credinţă care circula pe vremea iconoclasmului, prima Icoană realizată de apostoli a fost aceea a Schimbării la Faţă.

Cei mai apreciaţi artişti georgieni de muzică şi dans, cunoscuşţi sub numele de Georgian Legends, revin pe data de 18 Noiembrie la Sala Palatului din capitală cu show-ul excepţional - “SAMAIA – The Georgian Legends”.
Aceasta este cea de-a treia producţie a companiei şi reprezintă colaborarea perfectă între modernismul industriei de spectacol americane şi franceze şi artisti georgieni ce par a veni din vechi timpuri de legendă. Georgian Legends supranumiţi de către publicaţiile americane “The Riverdance from Caucasus” au beneficiat de aprecierile specialiştilor în domeniu spunând despre acest spectacol că nu ar fi cu nimic mai prejos decât „ Lord of the dance” şi „Riverdance”.

Premiul „Ion Raţiu” pentru Democraţie, ediţia 2009, va fi acordat lui Adam Michnik. Istoric, eseist şi publicist, Adam Michnik este şi unul dintre principalii organizatori ai opoziţiei democratice din Polonia, între anii 1968 şi 1989. Timp de mai bine de 40 de ani, a luptat pentru libertatea şi drepturile poporului polonez şi a demonstrat un deosebit ataşament pentru valorile democratice. Înmânarea Premiului va avea loc la Centrul Woodrow Wilson din Washington DC, pe 3 decembrie, în cadrul celei de a cincea ediţii a Conferinţei „Ion Raţiu” pentru Democraţie . Discursul deschidere va fi susţinut de Zbigniew Brzeziński, om de stat american, fost Consilier pentru Securitate Naţională al preşedintelui Jimmy Carter.

Un disc ornamental din ceramică smălţuită, provenind din vremea lui Ştefan cel Mare a fost expus pentru prima oară la Muzeul Regiunii 'Porţilor de Fier' din Drobeta Turnu Severin. Exponatul este prezentat publicului pentru prima oară. El face parte din colecţiile valoroase şi rare ale muzeului. Muzeul Regiunii 'Porţilor de Fier' deţine circa 500 de piese de o mare importanţă pentru istoria României, unele dintre ele unice în Europa.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului de teatru tânăr 'Ideo Ideis', care se va desfăşura în municipiul Alexandria în perioada 15-22 august, se bucură de susţinerea uneia dintre cele mai importante artiste din România - Angela Gheorghiu. La Festivalul 'Ideo Ideis' vor participa mai multe trupe de teatru de liceeni şi studenţi din ţară, preşedinte de onoare al juriului la ediţii anterioare fiind un alt cunoscut actor român - Marcel Iureş. Angela Gheorghiu a primit de la organizatorii evenimentui titlul onorific de 'Susţinător principal al festivalului'.

O expoziţie cu tema 'Henrieta Delavrancea-Gibory, arhitectură 1930-1940' se va deschide, astăzi, în sălile Kretzulescu ale Muzeului Naţional de Artă al României. Expoziţia prezintă planuri şi proiecte de arhitectură, fotografii de epocă şi actuale ale clădirilor proiectate de Henrieta Delavrancea-Gibory, precum şi nouă desene originale. Din bogata operă a arhitectei au fost selectate o parte din lucrările realizate la Balcic în perioada 1930-1940, precum şi planurile câtorva case din Bucureşti din aceeaşi perioadă.

Singurul concert rock comemorativ din lume dedicat victimelor tragediei de la Hiroshima are loc astăzi, la Oradea, susţinut de Rock Filarmonica Oradea şi invitaţii săi, printre care şi trupa Alexandra & Alec. A XV-a ediţie a concertului comemorativ va avea loc de la ora 19.30, în amfiteatrul Palatului Baroc. Alături de Rock Filarmonica vor evolua formaţiile Cvartetul Varadinum, Kim, Azepam, Talentum, One Minute. Este al doilea an când trupa Alexandra & Alec participă la 'Give Peace a Chance', show-ul din 2009 aducând o piesă în primă audiţie, un sonet muzical pe versurile Veronicăi Franco.

România va fi ţara invitată la Festivalul internaţional de cinema din Morelia (Mexic) care se va desfăşura între 3 şi 11 octombrie. Organizatorii au precizat că participarea României în calitate de ţară invitată se datorează în mare măsură colaborării cu regizorul Cristian Mungiu care a propus prezenţa a 20 de filme româneşti, la ediţia din acest an a evenimentului. Festivalul îl omagiază în acest an pe regizorul american John Huston, prin proiecţii ale filmelor pe care acesta le-a realizat în Mexic.

Filmările la lungmetrajul Ursul, scris şi regizat de Dan Chişu, au început ieri. Ursul a câştigat în 2008 finanţare la concursul de scenarii organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei şi face parte din portofoliul de proiecte al casei de producţie Libra Film finanţate prin programul MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul a fost apreciat şi la nivel internaţional, câştigând în 2008 premiul „The Best Pitch Award” al sectiunii „Connecting Cottbus” din cadrul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului International de Film de la Cottbus, Germania.

Ileana Iliescu, decenii la rând prim balerină a unor opere prestigioase din lume, este invitata specială a celei de a XVI-a ediţii a Festivalului de Muzică Academică şi Academia de Vară care se desfăşoară la Sighişoara până în data de 11 august. Celebra balerină are 72 de ani şi a evoluat în 'Lacul lebedelor' de Piotr Ilici Ceaikovski în peste patru sute de spectacole susţinute în ţară şi străinătate. La Festivalul de Muzică Academică şi Academia de Vară de la Sighişoara participă aproximativ 60 de cursanţi din Elveţia, Germania, Spania, Franţa, Bulgaria şi România.

Mâine de la ora 18, va avea loc la Cluj concertul corului „Cantores vivaces” din Heidelberg/Germania. Corul s-a înfiinţat acum 30 de ani, în 1979, sub tutela Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai, fiind prima formaţie culturală a studenţilor germani ce a luat naştere după procesele de la sfârşitul deceniului şase împotriva intelectualilor germani. Programul cuprinde piese din diferite epoci şi ţări, cu un accent pe muzica originală sau inspirată din Ardeal. Intrarea este liberă.

Primul congres internaţional al jurnaliştilor români se desfăşoară, sub genericul LIMBAJ-MESAJ-LIBERTATE, de astăzi până duminică, la Drobeta-Turnu Severin, precum şi la Kladovo, în Serbia. Conform programului, la manifestare sunt invitaţi 100 de reprezentanţi ai organismelor de presă şi ziarişti români din majoritatea ţărilor cu puternice comunităţi româneşti, reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului, oameni politici, diplomaţi, experţi şi reprezentanţi ai societăţii civile din România.

Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie de pe insula suedeză Gotland se deschide pe 24 august, la ora 18.30, la sediul Institutului Cultural Român de la Stockholm, în cadrul Salonului de poezie. Vor participa scriitorii români Mircea Cărtărescu şi Ioana Nicolaie, poetul şi traducătorul suedez de origine chineză Li Li, poetul, artistul şi traducătorul Magnus William-Olsson, traducătoarea Inger Johansson, precum şi editorul şi traducătorul Jonas Ellerström, în calitate de moderator. Festivalul va continua pe insula Gotland în perioada 27-30 august.

O expoziţie cu tablouri abstracte, pictate cu pigmenţi naturali, din diferite zone europene, intitulată "Culorile Europei" va fi vernisată sâmbătă, cu ocazia Zilei Regiunii Schwaben la Suceava. Lucrările aparţin pictorului german Manfred Jacob Vogt. Autorul a explicat că un aspect important al proiectului "Culorile Europei" îl reprezentă conceptul Europa Regiunilor şi Naţiunilor, iar la baza compoziţiei cromatice a lucrărilor sale stau culorile steagurilor şi stemelor regiunilor din Europa, ale Regiunii Schwaben din Germania, dar şi ale stemei vechii Bucovine.

Trupa britanică Radiohead a lansat piesa "Harry Patch (In Memory Of)", în memoria veteranului cu acelaşi nume din Primul Război Mondial, care a decedat pe 25 iulie, la vârsta de 111 ani. Această piesă poate fi descărcată de pe site-ul magazinului online al trupei - iar încasările obţinute de Radiohead în urma comercializării melodiei vor fi donate Legiunii Regale Britanice. De-a lungul carierei, trupa Radiohead a vândut peste 23 de milioane de albume.

Ricchi e Poveri, una dintre cele mai faimoase formaţii pop italiene, care s-a bucurat de succes în anii '70-'80, va concerta în România, la Festivalul Callatis 2009, care va avea loc la Mangalia, între 9 şi16 august. Duminică, 9 august, va avea loc Gala "Callatis Junior", un eveniment dedicat copiilor, ce reuneşte grupuri şi solişti care au obţinut premii la cele mai importante festivaluri pentru copii organizate în România. Festivalul Callatis va fi deschis oficial luni, 10 august, printr-un "Carnaval".

Şuie Paparude şi AB4 sunt primele trupe româneşti care au fost confirmate pe afişul festivalului Tuborg Green Fest, care va avea loc între 4 şi 6 septembrie, în parcul Izvor din Capitală. Celebră pentru hituri precum "Pentru inimi", "Armada Verbală", "A fost odată", "Cea mai bună zi" şi "Ajutor", formaţia Şuie Paparude s-a format în toamna anului 1993, în Club A, impunându-se pe scena muzicală autohtonă printr-un sound nou, alternativ-new-wave. AB4 s-a reunit prima oară sub acest nume în primăvara anului 2000, câmd membrii trupei au început să lucreze la cele zece piese de pe primul album, intitulat sugestiv ''Toxic''. Alături de Şuie Paparude şi AB4, line up-ul festivalului îi mai include pe The Crystal Method, Chicane, Guano Apes, Zdob şi Zdub, noi confirmări urmând să fie făcute publice în zilele următoare.

Expoziţii, proiecţii de film şi reclame, concerte, teatru de stradă, dans, jonglerii şi ateliere interactive se desfăşoară în Centrul Vechi al Capitalei, de ieri începând până pe 20 septembrie, sub titulatura Art Boulevard. Asociaţia Culturală Art Music & Film îşi propune să transforme, pe durata evenimentului, trei străzi din Centrul Vechi - Franceză, Şelari şi Sf. Dumitru - într-un centru al vieţii culturale bucureştene, unde artişti din toate domeniile vor avea ocazia să se exprime, iar publicul va putea interacţiona cu forme de artă variate şi creatorii acestora. Diferitele activităţi vor avea loc zilnic între orele 11.00 şi 23.00, debutând cu spectacole şi activităţi pentru copii şi încheindu-se cu muzică şi proiecţii de scurtmetraje sau de reclame. De asemenea, vor avea loc spectacole de teatru de stradă sau stand-up comedy, spectacole de dans, lansări de carte, expoziţii, dar şi workshop-uri de pictură şi sculptură.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!