DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental ´┐Żn Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea ţn care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
17.05 - 17.50
Planeta Radio - Pagini de istorie • Realizator Dan Manolache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.50 - 18.00
A fost odata ca niciodata • Poveste de sear─â. 'P─âdurea copiilor' de Tudor Arghezi

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
18.00 - 18.10
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site rom├ónesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogat─â arhiv─â de documente audio: interviuri realizate ├«n exclusivitate cu laurea┼úii ┼či cu organizatorii evenimentului ├«n chiar zilele decern─ârii premiilor, impresii din S─âpt─âm├óna Nobel, jurnale de c─âl─âtorie ale realizatoarei Corina Negrea ÔÇô ┼či multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe l├óng─â mine trec oameni ┼či lucruri..... m─â surprind ├«nclin├ónd respectuos capul c├ónd c─âtre Beatles, c├ónd c─âtre Abba, imediat Tricky ┼či, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bun─â diminea┼úa, Bonobo. Ce mai face┼úi doamn─â Tori Amos? V─â mai ├«nt├ólni┼úi cu doamna Sarah Vaughan? Numai c├ónd ascult─âm ├«mpreun─â Taraful haiducilor..... nu ┼čtiam c─â v─â place.... Dintr-o linie de zebr─â ├«mi z├ómbe┼čte o oglind─â. M─â uit mai atent, era o pist─â de skateri. Ducea c─âtre rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cumin┼úi pe rafturile celor ÔÇ×patru z─âriÔÇŁ: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai ┼čic din Paris ┼či cele mai punk din Berlin. Se mut─â dintr-un loc ├«ntr-altul, se mixeaz─â ├«ntre ele, traverseaz─â str─âzi culturale ┼či para-culturale, post-culturale ┼či urban-culturale... pe strad─â.
... mi se p─ârea atunci c─â ┼či ele ca ┼či mine (ca ┼či voi?!?!!!!) tr─âiesc o stare continu─â de diminea┼ú─â. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio Rom├ónia Cultural. Este realizat─â de C─ât─âlin Sturza ┼či e difuzat─â ├«n fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net ve┼úi afla care sunt invita┼úii emisiunilor urm─âtoare, ve┼úi descoperi ┼čtiri, podcast-uri ┼či comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit to┼úi cei care n-au ├«n comun dec├ót momentul 1989 dac─â n-ar fi existat 1989?... nu vom ┼čti niciodat─â ÔÇô dar ┼čtim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru c─â ne place s─â spunem pove┼čti. Pentru c─â exist─â suficien┼úi oameni care oricum nareaz─â, radiogenic ┼či colorat, f─âr─â preten┼úii de omniscien┼ú─â sau de exhaustivitate, pove┼čti c─ârora m-am g├óndit c─â le-ar sta bine ├«ntr-un volum virtual, cu semn─âturi multiple, publicat ├«n eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune ┼či blog realizate de Marina Baconschi, decupeaz─â aspecte de via┼ú─â cultural─â, mass-media, religie ┼či via┼úa cet─â┼úii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

Festivalul Zilele Filmului European ´┐Żn Cehia


Festivalul <em>Zilele Filmului European</em> ţn Cehia

Rom´┐Żnia particip´┐Ż la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu dou´┐Ż titluri: Morgen ´┐Żi Constantin ´┐Żi Elena.

Lungmetrajul Morgen (r. Marian Cri´┐Żan, 2011) va fi prezentat ´┐Żn cea de-a XIX-a edi´┐Żie a Festivalului Zilele Filmului European din Cehia, ´┐Żn Praga ´┐Żi ´┐Żn Brno. Regizorul Marian Cri´┐Żan va fi prezent la deschiderea oficial´┐Ż a Festivalului ´┐Żi la proiec´┐Żia din Praga, care este programat´┐Ż pe 13 aprilie 2012, la cinematograful Lucerna. Filmul va fi prezentat ´┐Żi la cinematograful Art din Brno, pe 26 aprilie 2012. Morgen este inclus ´┐Żn sec´┐Żiunile "Liga Na´┐Żional´┐Ż" ´┐Żi "Lux Prize" ale Festivalului. Produc´┐Żia rom´┐Żno-francez´┐Ż-maghiar´┐Ż Morgen s-a aflat ´┐Żn selec´┐Żia oficial´┐Ż pentru premiul Oscar - film ´┐Żntr-o limb´┐Ż str´┐Żin´┐Ż ´┐Żi ´┐Żn selec´┐Żia pentru premiul Lux 2011 al Parlamentului European. Sec´┐Żiunea Lux Prize a festivalului Zilele Filmului European se desf´┐Żoar´┐Ż sub auspiciile reprezentan´┐Żei Parlamentului European ´┐Żn Cehia.

Participarea rom´┐Żneasc´┐Ż la Festival este completat´┐Ż de documentarul Constantin ´┐Żi Elena (r. Andrei D´┐Żsc´┐Żlescu, 2010). Filmul Constantin ´┐Żi Elena, co-produc´┐Żie rom´┐Żno-spaniol´┐Ż, este inclus ´┐Żn sec´┐Żiunea La subiect a Festivalului. Aceast´┐Ż sec´┐Żiune este dedicat´┐Ż anului tematic al UE "Anul european al ´┐Żmb´┐Żtr´┐Żnirii active ´┐Żi al solidarit´┐Ż´┐Żii ´┐Żntre genera´┐Żii" ´┐Żi a fost preg´┐Żtit´┐Ż ´┐Żn cooperare cu Reprezentan´┐Ża Comisiei Europene ´┐Żn Cehia. Filmele selectate ´┐Żn aceast´┐Ż sec´┐Żiune abordeaz´┐Ż tema ´┐Żmb´┐Żtr´┐Żnirii prezent´┐Żnd aspecte diferite fa´┐Ż´┐Ż de stereotipurile v´┐Żrstei a treia.

Edi´┐Żia din acest an a Festivalului Zilele Filmului European reune´┐Żte 40 de produc´┐Żii cinematografice de lung ´┐Żi scurtmetraj, at´┐Żt de fic´┐Żiune, c´┐Żt ´┐Żi documentare, din 25 de state europene. Festivalul se va desf´┐Żura ´┐Żntre 12 ´┐Żi 19 aprilie 2012, la Praga ´┐Żi ´┐Żntre 20 ´┐Żi 26 aprilie 2012, la Brno. Ecouri ale festivalului vor fi prezente ´┐Żi la Boskovice (25-27 aprilie 2012), Uhersk´┐Ż Hradi´┐Żt´┐Ż (25-27 aprilie 2012), Jablonec nad Nisou (25-29 aprilie 2012), Vesel´┐Ż nad Moravou (25-27 aprilie 2012), Ostrava (28 aprilie - 2 mai 2012).

Prezen´┐Ża regizorului Marian Cri´┐Żan ´┐Żn Praga ´┐Żi proiec´┐Żiile celor dou´┐Ż filme rom´┐Żne´┐Żti ´┐Żn cadrul Festivalului Zilele Filmului European sunt asigurate de Institutul Cultural Rom´┐Żn din Praga.

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Literatura rom´┐Żna contemporana, prezentata de Academia Suedeza

Luni, 23 aprilie 2012, va avea loc la Institutul Cultural Rom´┐Żn de la Stockholm lansarea antologiei Det sk´┐Żna med sk´┐Żnlitteraturen 2: modernt och omodernt men samtida (Ce are frumos beletristica. Modern sau nu, dar contemporan).

mai mult...
Premiera extraordinara a baletului Don Quijote

Ritm, culoare, atmosfera plina de viata a unui orasel din Spania, personaje pitoresti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasa cu numeroase momente de virtuozitate ´┐Żn interpretarea unei distributii tinere si de valoare ´┐Żnseamna ´┐Żmpreuna premiera baletului clasic Don Quijote.

mai mult...
8 artisti rom´┐Żni la Trienala de arta contemporana de la Palais de Tokyo, Paris

8 artisti romani participa la Trienala de arta contemporana de la Palais de Tokyo, Paris, care ´┐Żsi deschide portile vineri, 20 aprilie 2012.

mai mult...
Recital de poezie si muzica la sediul BNR

Banca Nationala a Rom´┐Żniei are placerea sa va invite marti, 24 aprilie 2012, ora 18:00, la sediul BNR, sala Mitita Constantinescu, la recitalul de poezie si muzica sustinut de actorul Ion Caramitru si violoncelistul Adrian Naidin.

mai mult...
Participare rom´┐Żneasca la festivalul de film IndieLisboa 2012

Cinematografia rom´┐Żneasca va fi prezenta cu doua productii la cea de-a noua editie a Festivalului International de Film IndieLisboa, care se va desfasura ´┐Żntre 26 aprilie si 6 mai 2012.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata ´┐Żn FM

Despre Feleacu se stie ca a fost ´┐Żntemeiat la 1366, din ordinul regelui Ludovic I. ´┐Żn acele timpuri, cetatea Clujului avea nevoie de aparatori ai drumului care o lega de Turda.

mai mult...
Romeo si Julieta, despre dragoste si ura

Marti, 1 mai 2012, ora 12.00, la Sala ArCuB, va avea loc conferinta de presa - int´┐Żlnire cu regizorii Nikolay Kolyada si Oskaras Kor´┐Żunovas, un dialog despre rolul regizorului ´┐Żn teatrul contemporan.

mai mult...
"Flautul de Aur", prezentat publicului din Rom´┐Żnia

"Flautul de aur - Muramatsu - este un vis atins. Cred ca orice flautist pe lumea asta ´┐Żsi doreste un astfel de instrument". (Ion Bogdan Stefanescu)

mai mult...
Lansare de album BD

Legendarul Dim Dunareanu revine ´┐Żn forţa ´┐Żntr-un album de benzi desenate plin de aventura şi suspans. Scenariul este semnat de Marius Leştaru, iar desenul aparţine maestrului Puiu Manu.

mai mult...
Book design, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala la Varsovia

´┐Żn data de 18 aprilie 2012 va avea loc la Varsovia, la Biblioteca Nationala, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala cu titlul Od ‹Ala ma kota› do e-matury (De la ‹Ana are mere› la e-bac), un eveniment EUNIC Varsovia.

mai mult...
ArCuB aduce Festivalul International Shakespeare la Bucuresti

´┐Żntre 30 aprilie si 2 mai 2012, publicul bucurestean are sansa de a vedea Hamlet, Romeo si Julieta si Or´┐Ż De Otelo, ´┐Żn viziunea a trei mari regizori contemporani.

mai mult...
Concert Alexandrina Hristov, cu prilejul T´┐Żrgului de Carte din Londra

Alexandrina Hristov, misterioasa diva cu una dintre cele mai calde şi apreciate voci din Rom´┐Żnia, va oferi pe 18 aprilie 2012 un recital special cu ocazia prezenţei Rom´┐Żniei la T´┐Żrgul de Carte din Londra.

mai mult...
Bisericile Muzeului Taranului, expozitie de fotografie

Muzeul National al Taranului Rom´┐Żn va asteapta ´┐Żn perioada 27 aprilie - 13 mai 2012, la Sala Foaier, sa vizitati expozitia de fotografie Bisericile Muzeului Taranului.

mai mult...
Ivo Andric - Scriitor/Diplomat

Luni, 23 aprilie 2012, ora 18.00, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Rom´┐Żne va avea loc vernisajul expozitiei de fotografii Ivo Andric - Scriitor/Diplomat, realizata de Muzeului orasului Belgrad.

mai mult...
Prima editie a "Galei Industriei de Carte din Rom´┐Żnia"

Prima gala dedicata industriei editoriale autohtone, Bun de Tipar - Gala Industriei de Carte din Rom´┐Żnia, va avea loc ´┐Żn mai putin de o luna, vineri, 11 mai 2012, ´┐Żncepand cu ora 18.00, ´┐Żn Aula Bibliotecii Nationale a Rom´┐Żniei.

mai mult...
Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte ´┐Żn perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş ´┐Żn Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua ´┐Żnt´┐Żlnire ´┐Żn cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele ´┐Żn aceasta stagiune a ONB

Un sf´┐Żrsit de saptam´┐Żna dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin´┐Żnd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom´┐Żnia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, ´┐Żn 2013

Rom´┐Żnia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom´┐Żnia la T´┐Żrgul International de Carte de la Londra

Rom´┐Żnia va fi prezenta la editia din acest an a T´┐Żrgului International de Carte de la Londra, ´┐Żn perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

´┐Żn perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta ´┐Żn 21 aprilie şi se va desfaşura ´┐Żn 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte ´┐Żşi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom´┐Żni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom´┐Żni, ´┐Żn cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires ´┐Żn Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom´┐Żneasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta ´┐Żn Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, ´┐Żn continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom´┐Żn Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, ´┐Żn direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis ´┐Żn direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom´┐Żnesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, ´┐Żn colaborare cu Institutul Cultural Rom´┐Żn din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom´┐Żnesti.

mai mult...
Horia Mihail ´┐Żn Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua ´┐Żn luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European ´┐Żn Cehia

Rom´┐Żnia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom´┐Żnia Cultural, ´┐Żn perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

´┐Żntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom´┐Żn din New York prezinta, sub egida EUNIC, ´┐Żn parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec´┐Żt c´┐Żnt´┐Żnd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces ´┐Żn recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom´┐Żneasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom´┐Żnia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, ´┐Żn sectorul 2, la Scoala Central´┐Ż, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom´┐Żneasca a spatiului cosmic

Radio Rom´┐Żnia Cultural va invita la o noua editie a ´┐Żnt´┐Żlnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom´┐Żneasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata ´┐Żn FM

Programul STORYmania ´┐Żn perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne´┐Żncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj ´┐Żn regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, ´┐Żn perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom´┐Żnia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom´┐Żnesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc ´┐Żntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, ´┐Żn aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl´┐Żnder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu ´┐Żn dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom´┐Żn (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu ´┐Żn dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu ´┐Żn prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus ´┐Żn v´┐Żnzare, ´┐Żn chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te ´┐Żndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c´┐Żstiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate ´┐Żntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur ´┐Żn turneu

Radio Rom´┐Żnia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei ´┐Żnt´┐Żlniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale ´┐Żn cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom´┐Żni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom´┐Żn din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy ´┐Żn Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom´┐Żneasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, ´┐Żntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se ´┐Żndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, ´┐Żn Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet ´┐ŻLudovic Spiess´┐Ż din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom´┐Żnia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, ´┐Żn Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam´┐Żnii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam´┐Żna aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul ´┐Żnt´┐Żi la Londra

S´┐Żmbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom´┐Żnesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T´┐Żrgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a ´┐Żncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a ´┐Żncheiat T´┐Żrgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom´┐Żnia, ´┐Żn parteneriat cu Radio Rom´┐Żnia Cluj, T´┐Żrgul a adus ´┐Żn prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale ´┐Żn cele cinci zile c´┐Żt a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, ´┐Żn concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce ´┐Żl va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent ´┐Żn Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, ´┐Żn spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, ´┐Żn rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom´┐Żn Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom´┐Żn "Mihai Eminescu" la Chisinau ´┐Żn colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom´┐Żn Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam´┐Żna Scoala altfel la Radio Rom´┐Żnia Cultural

´┐Żn saptam´┐Żna 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec´┐Żt au cunoscut-o p´┐Żna acum. Si anume una a dialogului ´┐Żntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a ´┐Żnvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

´┐Żn cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom´┐Żnia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br´┐Żncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera ´┐Żn Rom´┐Żnia

Christian R´┐Żtscher Veranstaltungsmanagement prezinta ´┐Żn prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom´┐Żnia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!