DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Autobuzul cultural
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Program TV
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea în care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


Cronici

Alternativa este concertul.
Luxul: Bösendorfer Imperial


Maria Balabas
Radio România Cultural


mai mult...Romanian Piano Trio în concert la Sala Radio
Imagini needitate, de amator


Radu Croitoru
Radio România Cultural


mai mult...

  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
01.30 - 03.30
Teatru National Radiofonic - Mari spectacole ‱ „Ciocñrlia” de Jean Anouilh. Adaptare de Ioan Chelaru. Regia artistică: Cristian Munteanu. În distribuƣie: Mirela Gorea, Gheorghe Cozorici, George Constantin, Mircea Anghelescu, Mihai Dinvale, Florian PittiƟ, Adina Popescu, Ileana Predescu, Valeria OgăƟanu, Corado Negreanu, Mihai Stan, Gelu Niƣu, Valentin Uritescu, Tatiana Iekel, ƞtefan Hagimă, Cicerone Ionescu. Boris Petrof. Regia de studio: Rodica Leu. Regia muzicală: Romeo Chelaru. tehnică: ing. Vasile Manta. Înregistrare din 1988

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
03.30 - 05.00
Album de colectie II ‱ Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Biografii, memorii ‱ Biografia unei capodopere. „I.L. Caragiale: O scrisoare pierdută”. Scenariu radiofonic de Valentin Silvestru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site romñnesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate ün exclusivitate cu laureaƣii Ɵi cu organizatorii evenimentului ün chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămñna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – Ɵi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lñngă mine trec oameni Ɵi lucruri..... mă surprind ünclinñnd respectuos capul cñnd către Beatles, cñnd către Abba, imediat Tricky Ɵi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaƣa, Bonobo. Ce mai faceƣi doamnă Tori Amos? Vă mai üntñlniƣi cu doamna Sarah Vaughan? Numai cñnd ascultăm ümpreună Taraful haiducilor..... nu Ɵtiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră ümi zñmbeƟte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminƣi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai Ɵic din Paris Ɵi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc üntr-altul, se mixează üntre ele, traversează străzi culturale Ɵi para-culturale, post-culturale Ɵi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că Ɵi ele ca Ɵi mine (ca Ɵi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaƣă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio Romñnia Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza Ɵi e difuzată ün fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veƣi afla care sunt invitaƣii emisiunilor următoare, veƣi descoperi Ɵtiri, podcast-uri Ɵi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toƣi cei care n-au ün comun decñt momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom Ɵti niciodată – dar Ɵtim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveƟti. Pentru că există suficienƣi oameni care oricum narează, radiogenic Ɵi colorat, fără pretenƣii de omniscienƣă sau de exhaustivitate, poveƟti cărora m-am gñndit că le-ar sta bine üntr-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat ün eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune Ɵi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaƣă culturală, mass-media, religie Ɵi viaƣa cetăƣii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

Fii demn!, un nou volum semnat de Dan Puric


<em>Fii demn!</em>, un nou volum semnat de Dan Puric

Librăria Sofia din București a găzduit lansarea celui mai recent volum al actorului și regizorului Dan Puric, Fii demn!, un volum dedicat mamei autorului. Această carte diferă mult de cele srise până acum, având șase capitole în care autorul se destăinuie prin intermediul amintirilor, portretelor celor care i-au marcat viața și întâmplărilor de la care a învățat și a tras concluzii.

<em>Fii demn!</em>, un nou volum semnat de Dan Puric

La finalul evenimentului, înainte de a începe sesiunea de autografe, cei de la librăria Sofia i-au oferit autorului o surpriză: câteva melodii interpretate la cobza sau mai bine spus la Lira Traca, de către interpretul Ion Creteanu. A fost un moment emoționant pentru toți cei prezenți, dar care l-a surprins în mod deosebit pe Dan Puric. Un reportaj realizat de Mădălina Corina Diaconu.

Alternative content<em>Fii demn!</em>, un nou volum semnat de Dan Puric

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Sibiul se transforma într-o scena pentru teatrul european

Proiectul european Cities on stage / Orase pe scena va fi lansat în cadrul unei ceremonii oficiale ce va avea loc marti, 24 ianuarie 2012, ora 18:30, la sediul Teatrului National al Comunitatii Franceze din Belgia.

mai mult...
Zâmbet pentru viitor, expozitie de fotografie

Teatrul Odeon va invita la prima expozitie de fotografie din acest an, intitulata Zâmbet pentru viitor, în cadrul Galeriei Odeon, aflata în foaierul Salii Studio, organizata de Compania Danone România.

mai mult...
Ruxandra Donose va cânta Werther la Sala Radio

Vineri, 27 ianuarie 2012, de la ora 19.00 va avea loc un eveniment special la Sala Radio: prezentarea operei Werther de Jules Massenet, în varianta de concert.

mai mult...
Compozitorul si violonistul Vlad Maistorovici deschide programul muzical al ICR Londra în anul 2012

Institutul Cultural Român din Londra prezinta vineri, 20 ianuarie 2012, primul eveniment din programul cultural pe anul 2012: un concert de muzica camerala dedicat lui Vlad Maistorovici, artist aflat în plina afirmare în peisajul britanic si international al muzicii contemporane.

mai mult...
Love stories, în premiera la Radio România Cultural

Joi, 26 ianuarie 2012, de la ora 19.00, la Radio România Cultural si sâmbata, 28 ianuarie 2012, de la ora 13.15, la Radio România International, Teatrul National Radiofonic prezinta în premiera, varianta radiofonica a spectacolului Love stories.

mai mult...
Serile copiilor la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”

Atelierele Serile copiilor continua la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”.

mai mult...
Micii balerini ai Operei Nationale Bucuresti, într-un turneu de succes în India

Cei mai talentati mici balerini ai scolii de dans „Studio M” din cadrul Studioului Experimental de Opera si Balet „Ludovic Spiess” au participat, în luna decembrie 2011, la un turneu în India, unde au prezentat unui public entuziast fragmente din spectacolul Magazinul de papusi.

mai mult...
Sergiu Nicolaescu revine pe marile ecrane cu Ultimul corupt din România

Daca in urma cu aproape doi ani Sergiu Nicolaescu lansa Poker, prima comedie realizata de la monumentalul Nea Marin Miliardar incoace, din 17 februarie 2012 maestrul isi lanseaza noul film, Ultimul corupt din Romania, in cinematografele din toata tara.

mai mult...
Lansare de CD la Clubul Taranului Român

Luni, 30 ianuarie 2012, de la ora 20, la Clubul Taranului Român va avea loc lansarea CD-ului Guitar Hands on a Singing Body de / cu Irinel Anghel si Sorin Romanescu.

mai mult...
Unul dintre cei mai apreciati balerini ai tinerei generatii, Gigel Ungureanu, debuteaza în Simfonia fantastica

Dupa cinci ani consecutivi în care celebrul balerin român Razvan Mazilu a interpretat rolul principal în spectacolul de balet contemporan Simfonia fantastica, acest rol va prinde viata gratie prim solistului ONB Gigel Ungureanu joi, 26 ianuarie 2012 (19.00).

mai mult...
Angela Gheorghiu interpreteaza rolul Adrianei Lecouvreur, în spectacolul difuzat la Opera Nationala Bucuresti

Celebra soprana Angela Gheorghiu, care a surprins recent publicul anuntându-si aparitia alaturi de formatia Holograf pentru videoclipul Nu mai e timp, poate fi din nou admirata de publicul bucurestean, în rolul principal din opera Adriana Lecouvreur.

mai mult...
Atelierele de creatie pentru copii revin la Avant-Garde

Sambata, 21 ianuarie 2012, incepand cu ora 11.00, va asteptam la primul atelier de creatie pentru copii din acest an.

mai mult...
Dirijorul Adrian Morar revine pe scena Salii Radio

Concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 20 ianuarie 2012, ora 19.00 se va desfasura sub bagheta dirijorului Adrian Morar, care revine pe scena Salii Radio si propune publicului bucurestean un program variat.

mai mult...
Vitelul de aur si mitul îmbogatirii peste noapte

ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti va invita duminica, 29 ianuarie 2012, ora 19.00, la Sala ArCuB, la spectacolul Vitelul de aur, dupa Ilf si Petrov, în regia lui Eugen Gyemant.

mai mult...
Drumul spre celebritate reîncepe la Mogosoaia

Radio România Cultural, Centrul Cultural „Palatele Brâncovenesti” si ExcesMusic va invita la o noua editie, a treia, a emisiunii concurs Drumul spre celebritate.

mai mult...
Mihaela Michailov la Vorba de cultura

Într-o perioada în care înca se fac bilanturi ale anului ce a trecut si previziuni pentru cel abia început, emisiunea Vorba de cultura va invita prin salile si culisele teatrelor, în compania Mihaelei Michailov.

mai mult...
Vlad Zamfirescu si Cerasela Iosifescu în Cina cu prieteni

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti va invita sâmbata, 4 februarie 2012, de la ora 19.00, la spectacolul Cina cu prieteni de Donald Margulies, în regia lui Claudiu Goga.

mai mult...
Primul concert al anului 2012 la Sala Radio va fi sustinut de Orchestra de Camera Radio

Dupa Sarbatorile de iarna, Formatiile Muzicale Radio reîncep serile de concerte si recitaluri de la Sala Radio si va invita cu aceeasi bucurie sa le fiti alaturi si în partea a doua a stagiunii.

mai mult...
Artistul vizual Iosif Kiraly deschide expozitia City Cultures in Focus la Istanbul

Pe 13 ianuarie 2012, cu sprijinul ICR Istanbul, se va deschide expozitia City Cultures in Focus la galeria DEPO din Istanbul.

mai mult...
15 ianuarie 2012: un dar eminescian de Ziua Culturii Nationale

De Ziua Culturii Nationale, serbata la aniversarea poetului national Mihai Eminescu, Editura Casa Radio face tuturor iubitorilor de literatura un dar „nepereche”: 31 de poeme eminesciene necunoscute, reunite într-o carte vorbita, intitulata Vis.

mai mult...
Eminescu si viziunea paradiziaca, prelegere sustinuta de Horia-Roman Patapievici la Chisinau

Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Român, invitat de onoare al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chisinau pentru sarbatorirea Zilei Culturii Nationale, va sustine pe data de 16 ianuarie 2012 prelegerea Eminescu si viziunea paradiziaca.

mai mult...
Cursuri de limba româna pentru straini organizate de Institutul Cultural Român în tara si în lume

Cursurile de limba româna pentru straini organizate de Institutul Cultural Român în tara si în 11 orase din lume ofera o cale privilegiata de acces la cultura româna.

mai mult...
Horia Mihail concerteaza în Germania, în fata tuturor consulilor straini acreditati la Munchen

Horia Mihail va concerta în data de 13 ianuarie 2012 la Munchen, în prezenta primului ministru al landului Bavaria, Horst Seehofer si a peste 150 de consuli acreditati în Germania.

mai mult...
Ultimul volum al trilogiei 1Q84 a lui Haruki Murakami a sosit din tipografie

1Q84 este o carte vânduta în tiraje impresionante în întreaga lume si primita cu entuziasm de criticii de pretutindeni.

mai mult...
La Bohème, spectacol aniversar Elena Grigorescu

Opera Nationala Bucuresti celebreaza, la început de an, o alta personalitate a scenei lirice. Asadar, duminica, 8 ianuarie 2012 (ora 19.00), va avea loc o reprezentatie a operei La Bohème (Giacomo Puccini), în onoarea sopranei Elena Grigorescu.

mai mult...
Spargatorul de nuci, trei reprezentatii în luna ianuarie

Dupa succesul celor doua reprezentatii cu Spargatorul de nuci programate în luna decembrie 2011, la cererea publicului, Opera Nationala Bucuresti va oferi iubitorilor baletului ocazia sa asiste la înca trei spectacole cu acelasi titlu în luna ianuarie 2012.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!