DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Festivalul Internaţional al Ansamblurilor Radio RadiRo
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea în care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
00.30 - 01.30
Album de colectie I • cu Florian Lungu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
01.30 - 03.30
Teatru National Radiofonic - Mari spectacole • 'Drumul florilor' de Valentin Kataev. Adaptarea: Leonard Efremov. Regia artistică: Ion Vova. În distribuĆŁie: Vasilica Tastaman, Silvia Dumitrescu Timică, Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Dem Savu, Stefan Mihăilescu Brăila, Mariana MihuĆŁ, Aurel Cioranu, Sandu Sticlaru. Regia muzicală: Marga Capitanovici. Regia tehnică: ing. George Buican. Înregistrare din anul 1973

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site romñnesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate ün exclusivitate cu laureaƣii Ɵi cu organizatorii evenimentului ün chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămñna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – Ɵi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lñngă mine trec oameni Ɵi lucruri..... mă surprind ünclinñnd respectuos capul cñnd către Beatles, cñnd către Abba, imediat Tricky Ɵi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaƣa, Bonobo. Ce mai faceƣi doamnă Tori Amos? Vă mai üntñlniƣi cu doamna Sarah Vaughan? Numai cñnd ascultăm ümpreună Taraful haiducilor..... nu Ɵtiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră ümi zñmbeƟte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminƣi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai Ɵic din Paris Ɵi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc üntr-altul, se mixează üntre ele, traversează străzi culturale Ɵi para-culturale, post-culturale Ɵi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că Ɵi ele ca Ɵi mine (ca Ɵi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaƣă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio Romñnia Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza Ɵi e difuzată ün fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veƣi afla care sunt invitaƣii emisiunilor următoare, veƣi descoperi Ɵtiri, podcast-uri Ɵi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toƣi cei care n-au ün comun decñt momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom Ɵti niciodată – dar Ɵtim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveƟti. Pentru că există suficienƣi oameni care oricum narează, radiogenic Ɵi colorat, fără pretenƣii de omniscienƣă sau de exhaustivitate, poveƟti cărora m-am gñndit că le-ar sta bine üntr-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat ün eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune Ɵi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaƣă culturală, mass-media, religie Ɵi viaƣa cetăƣii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
Turnul Babel

www.turnulbabel.radiocultura.ro

Este o emisiune saptamanala ce va cuprinde o succesiune de provocari (Concurs liric sau Enciclopedie muzicala), informatii de aici si de pretutindeni (Impact si Consonante), interviuri in exclusivitate cu marile personalitati (Pe podium sau In direct cu...), amintiri ...despre muzicile fascinante ale anilor 50, '60, (Goldies) mari creatori clasici in versiuni moderne (Cross-over), lumi sonore stranse cu grija intr-o "tolba" si oferite ascultatorilor (Clubul Colectionarilor), cea de a saptea arta si conexiunile peste timp si spatiu (Opera si filmul) dar vom si calatori intr-o ambianta placuta, aceea a muzicii (Calatorind pe mapamond).

DOSAR Festivalul RadiRo toate dosarele


Festivalul Internaţional al Ansamblurilor Radio RadiRo

10 septembrie 11 septembrie 12 septembrie 13 septembrie 14 septembrie


Alexandru Tomescu va concerta alături de orchestra Rai din Torino

Alexandru Tomescu va concerta alături de orchestra Rai din Torino'

A doua zi a festivalului RadiRo, luni, 24 septembrie 2012, propune pentru ora 19:30, la Sala Mare a Palatului din Capitală, concertul orchestrei Rai din Torino, concert ce îl aduce în ipostază solistică pe violonistul Alexandru Tomescu.

Alternative content


Realizator: Ioana Marghita
Cvartetul cu pian Rivinius va concerta la Studioul "Mihail Jora"

Cvartetul cu pian Rivinius va concerta la Studioul 'Mihail Jora'
Foto: www.radirofestival.ro

Patru frați germani au hotărât în 1995 să cânte împreună pe scene profesioniste, reunindu-se într-un grup cameral și astfel a apărut cvartetul cu pian Rivinius. Publicul din România va putea asista la un concert al cvartetului în data de 24 septembrie 2012, de la ora 17:00, în Studioul "Mihail Jora" din București.

Alternative content


Realizator: Maria Monica Mojin
Concertul de deschidere al Festivalului RadiRo va avea loc la Sala Palatului

Festivalul Internaţional al Ansamblurilor Radio <em>RadiRo</em>
Orchestra Națională Radio (Foto: Virgil Oprina)

Festivalul Orchestrelor Radio RadiRo se deschide duminică, 23 septembrie 2012, la Sala Palatului. De la ora 19:30, concertul de deschidere va fi susținut de Orchestra Națională Radio și de Corul Academic Radio. Aflăm mai multe informații din reportajul următor.

Alternative content


Realizator: Ștefan Costache
Ansambluri radio de renume din întreaga lume participă la Festivalul RadiRo

Festivalul Internaţional al Ansamblurilor Radio <em>RadiRo</em>

Festivalul RadiRo este cea mai nouă invitaţie adresată publicului amator de muzică clasică din ţara noastră. Începând cu prima ediţie din toamna acestui an, RadiRo îşi propune să aducă împreună în sala de concerte, pe de o parte ansambluri radio de renume din întreaga lume şi, pe de altă parte, publicul care până acum nu a putut să le audieze de cele mai multe ori decât pe calea undelor.

Alternative content


Festivalul este produs de Radio România. Suntem invitaţi, aşadar, să ne dezlipim urechile de la aparatele de radio şi să păşim în sălile de concerte. Anul acesta, la prima ediţie a RadiRo, suntem chemaţi la o întâlnire live cu orchestre ce-au făcut deja înconjurul lumii pe calea frecvenţei radio.

Alternative content


Realizator: Larisa Clempuș
Festivalul Internaţional al Ansamblurilor Radio <em>RadiRo</em>

Orchestre radio de renume vor concerta în septembrie, la Bucureşti

BBC Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai (OSN Rai) şi Orchestra Naţională Radio vor urca pe scena Sălii Palatului între 23 şi 29 septembrie 2012, la prima ediţie a Festivalului Internaţional al Ansamblurilor Radio RadiRo.

Renumitele ansambluri vor concerta alături de solişti nu mai puţin celebri: pianistul şi dirijorul Christian Zacharias (totodată directorul artistic al primei ediţii a festivalului RadiRo), violoniştii Maxim Vengerov, Viviane Hagner, Alexandru Tomescu, violoncelistul Jian Wang, pianiştii Dan Grigore şi Luiza Borac etc.

Concertele celor patru mari orchestre radio se vor succeda pe scena Sălii Mari a Palatului, ocupând fiecare din cele şapte zile ale festivalului.

Astfel, programul primei ediţii va fi deschis duminică, 23 septembrie 2012, de bagheta directorului artistic Christian Zacharias şi Orchestra Naţională Radio. Luni şi marţi, publicul este aşteptat la concertele OSN Rai, susţinute alături de soliştii Alexandru Tomescu, respectiv Christian Zacharias. A patra zi de festival va aparţine Orchestrei Filarmonice a Radio France, ce va urca pe scenă în compania violonistului Jian Wang, în timp ce joi, 27 septembrie 2012, la Sala Palatului va reveni Orchestra Naţională Radio, de data aceasta alături de dirijorul Horia Andreescu si violonistul Maxim Vengerov. Ultimele două zile ale primei ediţii RadiRo vor cuprinde concertele Orchestrei Simfonice BBC, condusă de dirijorul Neeme Järvi avându-i va solişti pe violonista Viviane Hagner, respectiv pianistul român Dan Grigore.

Pentru detalii legate de programul şi artiştii Festivalului Internaţional al Ansamblurilor Radio RadiRo accesaţi site-ul nostru oficial www.radirofestival.ro.

Festivalul RadiRo este cea mai nouă invitaţie adresată publicului amator de muzică clasică din ţara noastră. Începând cu prima ediţie din toamna acestui an, RadiRo îşi propune să aducă împreună în sala de concerte, ansambluri radio de renume din întreaga lume, pe de o parte, iar, pe de altă parte, publicul care până atunci nu le-a putut audia, în cele mai multe cazuri, decât pe calea undelor.

Biletele şi abonamentele sunt disponibile prin reţeaua şi site-ul Eventim, respectiv pe site-ul festivalului.

Radio România: un partener istoric al muzicii clasice şi coproducător al primului festival dedicat ansamblurilor radio din tara noastră

Încă de la înfiinţarea sa în 1928, Radio România a transmis un număr aproape incalculabil de minute "on air" de muzică clasică. În 1997 a fost creat inclusiv un post unic dedicat jazz-ului şi muzicii clasice, binecunoscutul Radio România Muzical.

Pornind de la astfel de coordonate, începând cu anul acesta, Radio România confirmă încă o dată prietenia sa cu publicul meloman autohton, prin decizia de a produce un prim festival internaţional dedicat ansamblurilor radio - Festivalul RadiRo. În aşteptarea evenimentului, fanii pagini de Facebook a noului festival vor fi purtaţi într-o scurtă călătorie prin arhivele foto şi audio ale Radio România. Festivalul Internaţional al Ansamblurilor Radio RadiRo se va desfăşura între 23 şi 29 septembrie la Sala Palatului şi, bineînţeles, la Sala Radio.

Sala de concerte de pe strada General Berthelot va aduce publicul RadiRo pe treptele unui loc cu o semnificaţie istorică uriaşă pentru iubitorii muzicii clasice din întreaga ţară: sediul Radiodifuziunii Române, din 1947 încoace.

Astfel, acesta este locul din care, în decembrie 1965, s-au transmis şapte concerte pentru vioară şi orchestră avându-l ca protagonist pe Yehudi Menuhin, iar în luna noiembrie a anului 1970 s-a difuzat zilnic Integrala concertelor brandenburgice de J. S. Bach, dirijată de Herbert von Karajan. Dorim să mai adăugăm faptul că, de pe aceeaşi stradă General Berthelot nr. 60-64, au fost difuzate pe calea undelor toate ediţiile Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu", începând cu anul de debut al acestuia, 1958.

Sediul Radiodifuziunii este de asemenea locul unde se desfăşoară concertele susţinute de Orchestra Naţională Radio, unul dintre cele mai vechi ansambluri radio din Europa. Primul concert simfonic radiodifuzat a fost susţinut de Orchestra Radio, sub bagheta legendarului Mihail Jora, pe 30 noiembrie 1929, având în program lucrări de Mozart şi Haydn.

Acestea sunt, bineînţeles, doar câteva dintre aspectele ce marchează istoria muzicală a Radiodifuziunii. Festivalul RadiRo, ca eveniment iniţiat de Radio România şi produs în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti - prin ArCuB, îşi doreşte să atragă publicul într-o redescoperire a legăturii pe care această importantă instituţie a avut-o de-a lungul timpului cu muzica clasică şi cu evenimentele închinate ei.

În acest sens, pagina de Facebook şi canalul de YouTube ale festivalului aduc în faţa vizitatorilor atât imagini, cât şi înregistrări din arhiva fotografică, respectiv fonoteca Radio România. În perioada următoare, lista acestora va fi actualizată, iar vizitatorii vor putea găsi, accesând cele două pagini ale festivalului, numeroase şi spectaculoase documente, fotografii şi înregistrări audio din arhiva radio. Prin intermediul acestora sunt amintiţi câţiva dintre cei mai importanţi dirijori sau compozitori români ce au marcat istoria radiodifuziunii: Mihail Jora, Alfred Alessandrescu, Iosif Conta, Emanuel Elenescu, Ludovic Bacs etc. Pentru a fi la curent cu scurtul periplu prin arhiva Radio România, vizitaţi aşadar pagina de Facebook a RadiRo: https://www.facebook.com/radiro.festival.

Detalii legate de programul complet al primei ediţii a Festivalului Internaţional al Ansamblurilor Radio RadiRo sunt disponibile pe site-ul oficial - www.radirofestival.ro.

Pentru publicul din ţară, toate concertele festivalului vor fi transmise în direct pe frecvenţele în FM ale posturilor Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi online pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romaniamuzical.ro.

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Turneul Filarmonicii „George Enescu” în Germania

În perioada 22 - 25 septembrie 2012, doua dintre formatiile muzicale ale Filarmonicii “George Enescu”, Orchestra simfonica si Trio-ul Pro Arte se vor afla în turneu, în Germania.

mai mult...
Concert In Memoriam Mihaela Ursuleasa

Filarmonica "George Enescu" anunta joi, 20 septembrie 2012, un concert extraordinar înaintea turneului ce se va desfasura în perioada 22 - 25 septembrie 2012, în Germania.

mai mult...
Festivalul international de film Comedy Cluj anunta juriul acestei editii

Filme diverse care îmbina comedia, ironia, satira si parodia în conceptul comedy-drama vor fi prezentate anul acesta în cadrul Festivalului International de Film Comedy Cluj, ce se va desfasura în perioada 12-21 octombrie 2012, la Cluj-Napoca.

mai mult...
Saptamânile Filmului Românesc la Strasbourg

Prima editie a Saptamânilor Filmului Românesc se va desfasura în perioada 19 septembrie - 9 octombrie 2012, la Cinematograful Odyssée din Strasbourg, editie organizata într-un moment aniversar de catre Odyssée si Asociatia Studentilor Români din Strasbourg (ADERS), cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles.

mai mult...
Un weekend stralucitor la B-FIT in the street!

Ultimele doua zile ale Festivalului B-FIT in the street! propun un regal de spectacole de strada în centrul Capitalei.

mai mult...
Transpoesie 2012, poezia europeana în metroul din capitala Belgiei

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, EUNIC în Bruxelles (Uniunea Europeana a Institutelor Nationale pentru Cultura), în colaborare cu STIB (Societatea de Transport Intercomunal Bruxelles), cu sprijinul Loteriei Nationale, ofera poeziei europene un loc binemeritat în capitala Europei.

mai mult...
News from the Island

Dan Perjovschi verniseaza pe 15 septembrie 2012 prima sa expozitie în Islanda, la Muzeul de arta contemporana din Reykjavik, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra.

mai mult...
Timpul prezent

Loc pentru foto, asa se numeste expozitia deschisa vineri, 14 septembrie 2012, de filiala bucuresterana a uneia dintre cele mai interesante galerii de arta contemporana din România, Club Electroputere.

mai mult...
Expozitia Childhood. Remains and heritage la Institutul Cultural Român de la Paris

Expozitia Childhood. Remains and Heritage / Copilaria. Ramasite si patrimoniu organizata în cadrul proiectului european omonim, finantat prin programul Cultura 2007-2013, va fi prezentata, în cadrul unui itinerariu european sustinut de Institutul Cultural Român, la Paris.

mai mult...
Opera verii are loc în weekend, la Varsovia

ICR Varsovia participa la evenimentul Opera of the Summer în 15 septembrie. 14 institute culturale si ambasade straine si-au unit fortele pentru un maraton de muzica si film la Centrul pentru Arta Contemporana din Varsovia.

mai mult...
O noua întâlnire a Clubului Filantropia

În data de 14 septembrie 2012, de la ora 19:00, Muzeul Taranului Român va invita la o seara de film documentar.

mai mult...
O noua întâlnire a Clubului Filantropia

Muzeul National al Taranului Român va invita vineri, 14 septembrie 2012, ora 15.30, la Libraria Carturesti, la o noua întâlnire a Clubului Filantropia.

mai mult...
Salonul International al Benzii Desenate

Între 21-23 septembrie 2012 va avea loc, la Muzeul de Arta din Constanta, cea de-a 22-a editie a Salonului International al Benzii Desenate din România.

mai mult...
Sala Radio îsi deschide portile pentru o stagiune care va provoaca la muzica de calitate

Repetitiile stau sa înceapa, la aviziere sunt deja afisate concertele programate, cu nume mari ale muzicii simfonice din tara si strainatate, artistii îsi iau instrumentele de lânga bagajul de vacanta si Sala Radio se pregateste sa îsi întâmpine publicul în noua stagiune a Orchestrelor si Corurilor Radio.

mai mult...
Zilele Filmului Portughez, editia a V-a

În perioada 19-21 septembrie 2012, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) are loc cea de-a cincea editie a Zilelor Filmului Portughez, eveniment organizat de Institutul Camőes, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

mai mult...
Cursuri de educatie financiara sustinute de bibliotecarii publici din România

Programul de educatie financiara BaniIQ, initiat de Visa Europe împreuna cu bancile membre din România, va ajunge în comunitati locale prin bibliotecile publice incluse în programul Biblionet, în România.

mai mult...
Absolventii proiectului european studiOpera va invita la o seara extraordinara de gala, pe scena Operei Nationale Bucuresti

O seara de gala pe care nu trebuie sa o pierdeti v-au pregatit angajatii Operei Nationale Bucuresti care au facut parte, în diferite ipostaze, din proiectul european studiOpera.

mai mult...
Fotografii de Paula Craioveanu la Institutul Cultural Român

În perioada 17-30 septembrie 2012, Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) gazduieste expozitia de fotografie Bucurestiul vechi în detalii, semnata de Paula Craioveanu.

mai mult...
Leonard Cohen vine cu un spectacol de trei ore la Bucuresti

Spectatorii care vor asista la concertul Leonard Cohen de la Bucuresti, vor avea parte de un adevarat regal muzical. veteranul tubadur canadian a pregatit un concert de peste trei ore pentru intalnirea din 22 septembrie 2012 cu publicul roman.

mai mult...
Gaudeamus Carte Scolara

Radio România, în parteneriat cu Uniunea Editorilor din România si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, organizeaza în perioada 17 - 25 septembrie 2012, a X-a editie a Târgului Gaudeamus Carte Scolara.

mai mult...
Galeria si colectia privata Nasui la târgul de arta Preview Berlin

În data de 13 septembrie 2012 se deschide la Berlin cea de-a opta editie a târgului de arta Preview 2012. De la prima sa editie din 2005, Preview - the Emerging Art Fair se numara printre cele mai importante manifestari de arta contemporana din capitala germana.

mai mult...
Nemira inaugureaza inca doua librarii, la Timisoara si la Cluj

Mai multe librarii înseamna mai multe sanse pentru cartile bune de a ajunge în mâinile unor cititori buni. Nemira deschide noi librarii în tara, încercând sa fie cât mai aproape de publicul sau, care se bucura de cartile Nemira de mai bine de douazeci de ani.

mai mult...
Aspecte multiculturale ale Dobrogei în fotografie artistica, expozitie la sediul Institutului Cultural Român din Istanbul

Marti, 11 septembrie, ora 18:00, va avea loc la sediul Institutului Cultural Român "Dimitrie Cantemir" din Istanbul vernisajul expozitiei de fotografie cu titlul Fotografiile Dobrogei.

mai mult...
Festivalul international de film Comedy Fest 2012 se pregateste de start

A început numaratoarea inversa pâna la startul celei de-a patra editii a Festivalului International de Film Comedy Cluj, eveniment ce se va desfasura în perioada 12 - 21 octombrie 2012, la Cluj-Napoca.

mai mult...
Ursii de aur ai Europei

Reteaua institutelor culturale europene, EUNIC Berlin, organizeaza în perioada 13 septembrie - 29 noiembrie 2012, evenimentul cinematografic Ursii de aur ai Europei/Europas Goldene Bären la cinematograful Arsenal.

mai mult...
Târgul iconarilor si al mesterilor cruceri

Târgul iconarilor si al mesterilor cruceri din 2012 pastreaza structura anilor trecuti si ramâne un târg mic care îsi doreste sa fie mai aproape de atmosfera unui praznic, de celebrare a uneia dintre cele mai importante sarbatori ale ortodoxiei: Înaltarea Sfintei Cruci, în 14 septembrie.

mai mult...
Începe cea de-a doua editie a turneului national Duelul viorilor

Stradivarius si Guarneri - doua viori de colectie - si cei doi artisti de talie internationala care le mânuiesc cu maiestrie, Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru, se vor duela arbitrati de pianistul Horia Mihail în contextul celei de-a doua editii a turneului national Duelul viorilor.

mai mult...
Recuperari, restituiri, restaurari

Reteaua Colectiilor si Muzeelor Etnografice Satesti Particulare din România (RECOMESPAR), împreuna cu partenerii sai, va invita vineri, 14 septembrie 2012, la ora 17.00, la vernisajul expozitiei Recuperari, restituiri, restaurari.

mai mult...
Un nou volum în Seria Memorii/Jurnale: Asa s-au întâmplat, asa le-am însemnat de Luli August Sturdza

De curând, la Editura Humanitas, în seria Memorii-Jurnale, a aparut volumul Asa s-au întâmplat, asa le-am însemnat de Luli August Sturdza, cu ilustratii din lucrarile autoarei.

mai mult...
Din 10 septembrie se pun în vânzare abonamente pentru stagiunea 2012-2013 a Operei Nationale Bucuresti

Din dorinta de a oferi unui numar cât mai mare de spectatori ocazia sa se bucure de evenimente artistice de calitate la un pret preferential, Opera Nationala Bucuresti continua sistemul abonamentelor si în stagiunea 2012-2013.

mai mult...
Radio România Cultural deschide noul sezon

Viata culturala, evenimente, idei originale, analize, actualitate, dezbateri, istorii, povesti, poezie, teatru, fapte artistice si creioane imaginare cu care sunt ele desenate – toate acestea si înca multe altele se regasesc în ghiozdanul Radio România Cultural, pregatit pentru redeschiderea sezonului.

mai mult...
Festival de dans clasic si premiera spectacolului O scrisoare pierduta, evenimente de neratat în noua stagiune a ONB

Opera Nationala Bucuresti da startul stagiunii 2012-2013, duminica, 16 septembrie (19.00), cu cea mai recenta premiera a sa: spectacolul Un ballo in maschera (Bal mascat) de Giuseppe Verdi.

mai mult...
Din 10 septembrie, o toamna a ascultatorilor la Radio România Muzical

Radio România Muzical - aceeasi muzica buna clasic, jazz & more si noi emisiuni din 10 septembrie 2012, când debuteaza o noua grila de programe.

mai mult...
Dubla lansare la Ceainaria Carturesti Verona

Editura Vellant si casa de discuri A&A Records va invita joi, 13 septembrie 2012, de la ora 16:30, in Ceainaria Carturesti Verona la o dubla lansare: Alexandru Andries, albumul de calatorie Cu matusa prin Romania si discul JT.

mai mult...
Spectacolul radiofonic Suzana a fost selectionat în finala prestigiosului festival international Prix Europa

Difuzat în premiera pe 27 iunie 2012, la Radio România Cultural, spectacolul radiofonic Suzana va participa în finala sectiunii Radio Fiction, care se va desfasura la Berlin între 21 si 25 octombrie 2012.

mai mult...
Picu Patrut. Ultimul mare miniaturist al Europei

Anul acesta, pe 13 septembrie, în ajunul Zilei Crucii, Muzeul National al Taranului Român va deschide pentru public o expozitie-document dedicata operei lui Picu Procopie Patrut (1818-1872).

mai mult...
Marius Chivu la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura, difuzata la Radio România Cultural, va propune în saptamâna 10-14 septembrie 2012, întâlnirea cu unul dintre lupii tineri ai culturii române: Marius Chivu.

mai mult...
Capitala se pregateste de Festivalul International de Teatru de Strada B-FIT in the Street

Între 13 – 16 septembrie 2012, ArCuB va invita la cea de-a patra editie a Festivalului International de Teatru de Strada B-FIT in the Street!

mai mult...
Conferinta de presa

Muzeul National al Taranului Român va invita miercuri, 12 septembrie 2012, de la ora 13:00, la Clubul Taranului, la o conferinta de presa, cu ocazia celei de-a treia editii a evenimentului Zilele Muzeului Taranului.

mai mult...
Dan Mircea Cipariu lanseaza un nou volum

Vineri, 7 septembrie 2012, Editura Tracus Arte va difuza în librarii cartea Singuratatea vine pe Facebook de Dan Mircea Cipariu.

mai mult...
Juvenes translatores

Incepand cu data de 3 septembrie 2012, scolile si liceele isi pot inscrie elevii la concursul Uniunii Europene pentru tinerii traducatori.

mai mult...
Gabriela Adamesteanu la Festivalul de literatura de la Mantova

În perioada 5-9 septembrie 2012 se va desfasura cea de-a XVI-a editie a prestigiosului Festival de literatura de la Mantova, la care România va fi reprezentata de scriitoarea Gabriela Adamesteanu.

mai mult...
Întâlnire cu Neagu Djuvara la Libraria Café Kretzulescu

Libraria Café Kretzulescu va asteapta la Joia linguritelor, în data de 6 septembrie 2012, de la ora 19:00, la o întâlnire cu Neagu Djuvara despre Amintiri din pribegie.

mai mult...
Expozitia Childhood. Remains and heritage la Institutul Cultural Român de la Paris

Expozitia Childhood. Remains and Heritage / Copilaria. Ramasite si patrimoniu organizata în cadrul proiectului european omonim, finantat prin programul Cultura 2007-2013, va fi prezentata, în cadrul unui itinerariu european sustinut de Institutul Cultural Român, la Paris.

mai mult...
Idei de mii de lei pentru bibliotecile publice din tara

Între 1 si 30 septembrie 2012, bibliotecile publice pot aplica pentru granturi de 4.000 si, respectiv, 15.000 RON în cea de-a doua etapa a programului Idei de mii de lei sustinut de programul Biblionet în România.

mai mult...
Confruntare artistica la nivel înalt: Stradivarius versus Guarneri

Proaspat iesiti dintr-o vara marcata de întrecerile sportive ale Olimpiadei, suntem invitati în toamna, o data cu reluarea mai multor initiative culturale, la un alt tip de competitie: duelul artistic.

mai mult...
Faust se vede la Maribor, Capitala Culturala Europeana 2012

Dupa cinci ani de la premiera spectacolului în cadrul Programului Sibiu 2007 - Capitala Culturala Europeana, mega - productia Faust a Teatrului National "Radu Stanca" va fi prezentata în Slovenia.

mai mult...
Cornel Todea a fost înmormântat la Cimitirul Bellu

Draga Domnule Todea, prietenii, colegii, concurentii, noi toti cei prezenti la Gala Tânarului Actor HOP îti multumim pentru ceea ne-ai oferit de-a lungul timpului.

mai mult...
Promenada Operei a încântat aproximativ 6.000 de spectatori

Cea de-a sasea editie a Promenadei Operei, care a avut loc sâmbata, 1 septembrie 2012 (21.00), a adunat pe esplanada Operei Nationale Bucuresti aproximativ 6.000 de spectatori.

mai mult...
Natura şi reverie la Goldart

Joi, 13 septembrie 2012, ora 19.00, la Hotel Marshal Garden, Cal. Dorobanti 50 B are loc licitatia 92, din expozitia Str. Caragea Voda 27, deschisa intre 3-12 septembrie 2012, orele 09.00-18.00.

mai mult...
Zi de doliu în lumea teatrului

În data de 30 august 2012, maestrul Cornel Todea, îndragit regizor si manager al Teatrului „Ion Creanga”, s-a stins din viata la vârsta de 77 de ani.

mai mult...
Prim-balerina Monica Petrica si tenorul Vlad Mirita vor fi gazdele Promenadei Operei

Sâmbata, 1 septembrie 2012, de la ora 21.00, toti bucurestenii ramasi în Capitala la final de saptamâna trebuie sa spuna "Da" muzicii clasice.

mai mult...
Premiere artistice românesti în SUA, în luna august

În luna august 2012, ICR NY sustine trei proiecte care readuc arta vizuala si teatrul contemporan în atentia publicului american.

mai mult...
Filarmonica "Ion Dumitrescu" începe cea de-a XVIII-a stragiune

Filarmonica "Ion Dumitrescu" deschide stagiunea 2012-2013 cu un concert extraordinar, ce va avea loc luni, 10 septembrie 2012.

mai mult...
Promenada Operei

Sâmbata, 1 septembrie 2012, de la ora 21.00, nici un bucurestean ramas la sfârsit de saptamâna în Capitala nu poate ramâne în casa. Opera Nationala Bucuresti invita publicul la cea de-a VI-a editie a Promenadei Operei, concert extraordinar în aer liber.

mai mult...
A încetat din viata soprana Mirela Zafiri

Conducerea si colectivul Operei Nationale Bucuresti deplâng trecerea în nefiinta a sopranei Mirela Zafiri, prim-solista a Operei din Brasov.

mai mult...
Carti bune pentru parinti buni

Humanitas a tradus de-a lungul timpului 7 carti practice adresate parintilor (si bunicilor!). Carti alese cu atentie, pe care cititorii le-au apreciat, de vreme ce au trebuit republicate, unele de mai multe ori.

mai mult...
Premiera absoluta în România, în cadrul Mogosoaia Clasic Fest

Duminica, 2 septembrie 2012, se încheie ciclul trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven cu o premiera absoluta în România.

mai mult...
Silviu Purcarete câstiga Premiul Herald Angel pentru spectacolul Calatoriile lui Gulliver

Regizorul român Silviu Purcarete a fost distins cu premiul "Herald Angel" pentru montarea spectacolului Calatoriile lui Gulliver.

mai mult...
Artista româna Veronica Solomon, invitata la Festivalul International de Literatura Berlin 2012

Între 4 si 16 septembrie 2012 se desfasoara, la Berlin, cea de-a 12-a editie a Festivalului International de Literatura, anul acesta sub titlul Europe Now.

mai mult...
Se lanseaza noile abonamente pentru concertele si recitalurile Salii Radio

Orchestrele si Corurile Radio lanseaza noile abonamente pentru perioada toamna - iarna 2012. Aveti locuri asigurate numai daca va abonati în perioada 29 august-11 septembrie 2012, la casa de bilete din strada General Berthelot 60-64.

mai mult...
Concert extraordinar al Cvartetului Balanescu

ICR Varsovia sustine organizarea concertului extraordinar Postcards from beyond al Cvartetului Balanescu împreuna cu Corul Radioului Polonez Cracovia.

mai mult...
Summer of Fashion, eveniment vienez marcat de prezenţe româneşti

Debut spectaculos pe catwalk-ul din curtea Museumsquartier Viena a colecţiei toamna-iarna 2012/13 a brandului Patzaikin.

mai mult...
Gustav Klimt si Kunstlerkompanie la Castelul Peles

În perioada 15 septembrie – 15 decembrie 2012, Muzeul National Peles pregateste unul dintre cele mai atragatoare proiecte curatoriale de anul acesta: expozitia Gustav Klimt si Kunstlerkompanie.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!