DOSAR RADIOCULTURA
Femei celebre, femei care au schimbat lumea
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
Program TV
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie

Cronici

Alternativa este concertul.
Luxul: Bösendorfer Imperial


Maria Balabas
Radio România Cultural


mai mult...



Romanian Piano Trio în concert la Sala Radio
Imagini needitate, de amator


Radu Croitoru
Radio România Cultural


mai mult...

  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
18.15 - 19.00
Dosarele PSI • Redactor Dorin Bâtfoi

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
19.00 - 22.00
Spectacolele serii - Seara de opera • Din Stagiunea Euroradio (Opera din Wexford). Bedrich Smetana - 'Sărutul'. Cu: Peter Berger, Jiri Pribyl, Pumeza Matshikiza, dirijor Jaroslav Kyzlink. Realizator Luminiţa Arvunescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
22.00 - 22.10
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.

DOSAR COACHING toate dosarele

Ce este coaching-ul? Dar NLP?

Discutăm azi tot mai mult despre coaching şi programare neurolingvistică – mai pe scurt, NLP (Neuro-Linguistic Programming). Aducem astfel în atenţie termeni precum „dezvoltare vocaţională”, „consiliere pentru a obţine succesul în viaţă şi afaceri”, „parteneriatul pentru performanţă” dintre coach şi client.

Se spune adesea că antrenorul, coach-ul este totodată mentor, manager, antrenor şi consilier, metoda sa îmbinând concepte ale psihologiei, managementului, dezvoltării personale şi ale sportului de performanţă. Coach-ul nu predă o lecţie, ci îşi ajută clientul în eforturile acestuia de a-şi găsi propriile răspunsuri. Îi adresează întrebările cu adevărat importante. Îl obişnuieşte să vadă mai bine care îi sunt scopurile şi pe ce căi şi le poate atinge.

Coaching-ul se deosebeşte de simpla consiliere, prin accentul special pe care-l aşează pe personalitatea unică a clientului său. Se deosebeşte totodată de terapie, pentru că vizează succesul într-un cadru totuşi de normalitate psihică (pe când terapia tratează cu disfuncţiile psihice). Nu în ultimul rând, coaching-ul nu trebuie confundat nici cu training-ul, chiar dacă ambele activităţi intră în sfera culturii organizaţionale şi au ca fundal o realitate economică.



Ce este NLP?

Valentin Protopopescu, eseist şi autor al unor cărţi de psihanaliză culturală:

“Iată o întrebare care presupune nu unul, ci patru răspunsuri. În primul rând, programarea neurolingvistică este o metodă de coaching şi de change management, deci o metodă pentru administrarea, pentru managementul schimbării personale. Apoi, ar fi un fel de metamodel, de metateorie în ceea ce priveşte comunicarea. În al treilea rând, NLP e o metodă care poate să inducă bună dispoziţie, să stimuleze creativitatea şi mai ales să conducă la descoperirea necunoscutului din noi şi din relaţiile cu ceilalţi. Nu în ultimul rând, NLP poate fi conceput ca o metodă de autoeducare şi de dezvoltare a personalităţii.”

Mai multe despre NLP, aflaţi din cele două convorbiri pe care Dorin-Liviu Bîtfoi le-a purtat cu eseistul şi autorul Valentin Protopopescu, difuzate în cadrul emisiunii Dosarele PSI de la Radio România Cultural.

Alternative content



Alternative content




Cu Daniel Bichiş despre identitate şi individualizare

În perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2009 la Mendes, în Brazilia au avut loc lucrările celui de-al doilea Congres Mondial de NLP şi Coaching, în organizarea Asociaţiei Internaţionale a Institutelor NLP şi a Asociaţiei Internaţionale a Institutelor de Coaching. România a fost reprezentată de o delegaţie formată din Mariana şi Daniel Bichiş, managing parteneri ai Competent Consulting. Daniel Bichiş a prezentat un workshop cu tema „Dezvoltarea personală: de la identitate la individualizare”.

Acest workshop a fost reluat pe data de 5 martie la Bucureşti. Dl Daniel Bichiş despre identitate şi individualizare:

Alternative content



Interviu de Ligia Necula.

Iată ce ne spune dl Daniel Bichiş despre programarea neurolingvistică şi despre coaching în general:

”Programarea neurolingvistică (NLP) este cea mai eficientă metodă de accelerare a dezvoltării personale. Prin NLP se facilitează învăţarea, atât din succese, cât şi din greşeli. Abilităţile de comunicare, cooperare, motivare, influenţare a altora sunt puternic dezvoltate, conducând la schimbări profunde în planul vieţii personale şi profesionale.

Coaching-ul este un tip special de comunicare, bazat pe întrebări, feedback şi provocări menite să dezvolte gândirea creativă, ce permite identificarea de soluţii pentru problemele cu care ne confruntăm şi aplicarea lor eficientă. Coaching-ul devine pe zi ce trece o ocupaţie tot mai importantă atât în organizaţiile interesate de dezvoltarea durabilă şi reducerea problemelor legate de resursa umană, cât şi pentru cei care doresc să obţină cât mai mult de la propria viaţă.”



Şi tot Daniel Bichiş ne vorbeşte despre...

...despre inteligenţa emoţională. Pe dl Daniel Bichiş, master trainer NLP şi coach, l-am întâlnit şi la Salonul Business Edu Expo 2008, desfăşurat în perioada 28-30 mai la Sala Dalles din Bucureşti, unde a vorbit pe larg, din punctul de vedere al disciplinei sale, despre acest subiect de mare interes.

Alternative content



Interviu de Anca Ionescu.


Importanţa atitudinii în relaţiile interumane din perspectiva NLP?

Salonul Internaţional de Psihologie 2008, Sala Palatului – un interviu de Anca Ionescu cu Iuliana Apetri, lector universitar, doctorand, lingvist şi master trainer în programarea neurolingvistică.

Alternative content




Cu Robert Dilts, la Bucureşti…

...discutând despre coaching la nivelul identităţii, într-un workshop experienţial şi transformator care s-a desfăşurat în perioada 24-26 aprilie 2009.

Robert Dilts este un mare nume al coaching-ului – unul dintre clasicii acestei metode, am putea spune: dezvoltator, autor, consilier şi trainer în NLP încă de la crearea domeniului în anii ‘70 de către John Grinder şi Richard Bandler. Robert Dilts însuşi are substanţiale contribuţii personale în NLP, inclusiv redactarea Enciclopediei NLP Systemic, o lucrare fundată pe formarea sa alături de Milton Erickson şi Gregory Bateson.

Alături de Robert Dilts a stat Deborah Bacon-Dilts, care este, de asemenea, o personalitate a domeniului: trainer de psihosinteză şi terapie prin relaxare, predă de asemenea metodele transformationale şi spirituale ale lui Richard Moss. Dna Deborah Bacon-Dilts a susţinut pe 27 aprilie un seminar despre “Dansul celor cinci ritmuri”, un exerciţiu fizic având ca scop eliberarea corpului şi calmarea minţii, conceput de Gabrielle Roth, o balerină şi artistă americană cu care dna Bacon-Dilts de altfel s-a format.

Iată două interviuri, cu Robert Dilts şi cu Deborah Bacon-Dilts, realizate chiar de la faţa locului de Ligia Necula, în zilele manifestării.

Alternative content




Interviurile şi discuţiile au fost difuzate în cadrul mai multor ediţii ale emisiunii Dosarele PSI realizată de Dorin-Liviu Bîtfoi la Radio România Cultural.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Pe 15 martie se dă startul la vânzarea abonamentelor la Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu”

Pentru a uşura procesul de achiziţionare a biletelor şi abonamentelor pentru ediţia 2011, acestea pot fi cumpărate înca din luna martie.

mai mult...
„Artiştii pentru artişti”, campania naţională

Iniţiată şi organizată din anul 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor.

mai mult...
Roxana şi Valentin Gheorghiu, un cuplu în viaţă şi pe scenă

Roxana şi Valentin Gheorghiu vă invită vineri, 11 martie 2011, la Sala Radio, la un concert pentru două piane şi orchestră.

mai mult...
„...câteva din frumoasele mele poheme“ (Gellu Naum) la Ceainăria Cărtureşti

Editura „Casa Radio“ şi Fundația „Gellu Naum“ au plăcerea să anunțe lansarea albumului (carte+2CD) Vârsta semnului de Gellu Naum, la librăria Cărtureşti (str. A. Verona), joi, 10 martie 2011, ora 18:30.

mai mult...
Allan Scott va dirija Orchestra de Cameră Radio

Tânărul dirijor american Allan R. Scott va dirija miercuri, 9 martie 2011, de la ora 19.00, la Sala Radio, Orchestra de Cameră Radio.

mai mult...
Alexandru Tomescu şi Horia Mihail, soliştii Orchestrelor şi Corurilor Radio, în recital la Praga

Alexandru Tomescu şi Horia Mihail, solişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio, susţin marţi, 8 martie 2011, la Praga, un recital extraordinar de promovare a culturii române.

mai mult...
Stagiunea de Jazz continuă cu ...years after Petrucciani

Al doilea eveniment din cadrul Stagiunii de Jazz, ...years after Petrucciani, va avea loc miercuri, 9 martie 2011, ora 19.00, la Teatrul ACT, cu un program dedicat pianistului şi compozitorului francez Michel Petrucciani, de la a cărui dispariţie se împlinesc 12 ani.

mai mult...
Maeştri ai chitarei clasice la Sala Radio

Festivalul Internaţional de Chitară, ajuns la cea de-a V-a ediţie, işi va face auzite primele acorduri miercuri, 16 martie 2011, la Sala Radio, de la ora 19.00, când va avea loc deschiderea oficială.

mai mult...
Gheorghe I. Anghel, vernisaj şi lansare la Muzeul Ţăranului Român

Luni, 7 martie 2011, de la ora 18.00, la Muzeul Ţăranului Român (Sala Foaier) va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură şi lansarea albumului Gheorghe I. Anghel, apărut la Editura Institutului Cultural Român.

mai mult...
Mărţişoare muzicale la Sala Radio

Orchestrele şi Corurile Radio vă oferă sâmbătă, 5 martie 2011, „mărţişoare muzicale”, într-un concert susţinut de Orchestra de Muzică Populară Radio şi invitaţii săi, vedete ale scenei folclorice.

mai mult...
Un japonez la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio

Orchestra Naţională Radio vă invită vineri, 4 martie 2011, ora 19.00, la Sala Radio, la un concert romantic sub bagheta dirijorului japonez Daisuke Soga.

mai mult...
Divertimento à Six Bagatelles la Sala Radio

Miercuri, 2 martie 2011, de la ora 19.00, Sala Radio găzduieşte concertul Cvintetului „Five”. Un program vivace şi plin de energie îi aşteaptă pe spectatori.

mai mult...
Luna martie aduce iubitorilor de balet două debuturi importante pe scena ONB

Joi, 3 martie 2011, Kokoro Umemoto, solistă a Companiei de Balet a ONB, va interpreta pentru prima oară rolul titular din baletul Giselle.

mai mult...
Luiza Zan şi Big Band-ul Radio, emisiune-concert cu public la Sala Radio

Big Band-ul Radio oferă un cadou tuturor iubitorilor de jazz: o emisiune-concert cu intrarea liberă luni, 28 februarie 2011, în Studioul „Alfred Alessandrescu” al Radiodifuziunii.

mai mult...
Au fost decernate premiile Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România

Cei mai reprezentativi compozitori şi muzicologi ai anului 2010 au fost premiaţi astăzi, 25 februarie 2011, de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor.

mai mult...
Alice în Ţara Minciunilor, spectacol în premieră la Opera Naţională

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul Operei Naţionale Bucureşti, în colaborare cu UNATC – Facultatea de Teatru, Secţia Coregrafie, continuă proiectul manageriat artistic de Şeful Companiei de balet a Operei Naţionale Bucureşti, Simona Şomăcescu, dedicat tinerilor coregrafi, cu o nouă reprezentaţie.

mai mult...
Festivitate de Absolvire pentru prima promoţie de cursanţi SCENART

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“ anunţă Festivitatea de Absolvire pentru prima promoţie de cursanţi SCENART, ce va avea loc luni, 28 februarie 2011, de la ora 18.00, la Sala Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

mai mult...
Crăiasa zăpezii, balet pentru copii la sala mare a Operei Naţionale

Odată cu revenirea zăpezii, Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul Operei Naţionale Bucureşti (ONB) a programat spectacolul Crăiasa zăpezii, balet pentru copii după povestea lui Hans Christian Andersen.

mai mult...
Turandot într-o distribuţie de valoare, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Duminică, 27 februarie 2011, Opera Naţională Bucureşti a programat pentru publicul său unul dintre cele mai cunoscute şi mai îndrăgite titluri din repertoriul liric: Turandot, ultima creaţie semnată de Giacomo Puccini.

mai mult...
Dragostea durează trei ani, o nouă reprezentaţie la The Ark Underground

The Ark şi-a propus ca proiectul Teatrul de la miezul nopţii să aibă o continuitate, astfel, joi, 24 februarie 2011, publicul va avea ocazia să revadă una dintre cele mai apreciate reprezentaţii ale teatrului modern, Dragostea durează trei ani, în regia lui Chris Simion.

mai mult...
Nominalizările la Premiile Radio România Cultural pentru anul 2010

Cele mai importante realizări ale anului 2010 în diferite domenii ale culturii vor fi recunoscute şi celebrate luni, 21 martie 2011, de la ora 19.00, la Gala Premiilor Radio România Cultural.

mai mult...
Când găseşti o carte în oraş, fă-o să circule! Radio România Cultural lansează Bookcrossing

Radio România Cultural pune România pe harta Bookcrossing, cu prilejul Târgului Gaudeamus. Pe 19, 20 şi 21 noiembrie 2010 vor fi puse în circulaţie, în cadrul unor lansări la târgul de carte, câteva zeci de cărţi şi vor fi deschise câteva zone de tranzit, care vor transforma Bucureştiul într-o mare bibliotecă urbană.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2011. All Rights Reserved!