DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental ´┐Żn Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea ţn care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
23.00 - 23.50
Arhive pop-rock • Realizator Cristian Marica

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
23.50 - 24.00
Poezie universala • Iacob de Sarug (449-521). Din Omilia metric─â 'Despre dragoste'. Realizator Dan Verona

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
00.00 - 00.30
Noptile Radio Romania Cultural. Revista TNR • Realizator: Domnica ┼óundrea (reluare)

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site rom├ónesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogat─â arhiv─â de documente audio: interviuri realizate ├«n exclusivitate cu laurea┼úii ┼či cu organizatorii evenimentului ├«n chiar zilele decern─ârii premiilor, impresii din S─âpt─âm├óna Nobel, jurnale de c─âl─âtorie ale realizatoarei Corina Negrea ÔÇô ┼či multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe l├óng─â mine trec oameni ┼či lucruri..... m─â surprind ├«nclin├ónd respectuos capul c├ónd c─âtre Beatles, c├ónd c─âtre Abba, imediat Tricky ┼či, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bun─â diminea┼úa, Bonobo. Ce mai face┼úi doamn─â Tori Amos? V─â mai ├«nt├ólni┼úi cu doamna Sarah Vaughan? Numai c├ónd ascult─âm ├«mpreun─â Taraful haiducilor..... nu ┼čtiam c─â v─â place.... Dintr-o linie de zebr─â ├«mi z├ómbe┼čte o oglind─â. M─â uit mai atent, era o pist─â de skateri. Ducea c─âtre rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cumin┼úi pe rafturile celor ÔÇ×patru z─âriÔÇŁ: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai ┼čic din Paris ┼či cele mai punk din Berlin. Se mut─â dintr-un loc ├«ntr-altul, se mixeaz─â ├«ntre ele, traverseaz─â str─âzi culturale ┼či para-culturale, post-culturale ┼či urban-culturale... pe strad─â.
... mi se p─ârea atunci c─â ┼či ele ca ┼či mine (ca ┼či voi?!?!!!!) tr─âiesc o stare continu─â de diminea┼ú─â. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio Rom├ónia Cultural. Este realizat─â de C─ât─âlin Sturza ┼či e difuzat─â ├«n fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net ve┼úi afla care sunt invita┼úii emisiunilor urm─âtoare, ve┼úi descoperi ┼čtiri, podcast-uri ┼či comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit to┼úi cei care n-au ├«n comun dec├ót momentul 1989 dac─â n-ar fi existat 1989?... nu vom ┼čti niciodat─â ÔÇô dar ┼čtim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru c─â ne place s─â spunem pove┼čti. Pentru c─â exist─â suficien┼úi oameni care oricum nareaz─â, radiogenic ┼či colorat, f─âr─â preten┼úii de omniscien┼ú─â sau de exhaustivitate, pove┼čti c─ârora m-am g├óndit c─â le-ar sta bine ├«ntr-un volum virtual, cu semn─âturi multiple, publicat ├«n eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune ┼či blog realizate de Marina Baconschi, decupeaz─â aspecte de via┼ú─â cultural─â, mass-media, religie ┼či via┼úa cet─â┼úii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

Ioana Ieronim la Vorba de cultur´┐Ż


Ioana Ieronim la <em>Vorba de culturŃ</em>

Emisiunea Vorba de cultur´┐Ż v´┐Ż invit´┐Ż s´┐Ż o descoperi´┐Żi (ori redescoperi´┐Żi) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcant´┐Ż ´┐Żi activ´┐Ż a vie´┐Żii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscut´┐Ż ´┐Żi prin volumele sale de versuri ´┐Żi prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

Poeta britanic´┐Ż Fiona Sampson scria despre Ioana Ieronim: "Nu ´┐Żtiu niciun alt poet din genera´┐Żia sa european´┐Ż, care s´┐Ż fi demonstrat o flexibilitate similar´┐Ż; totu´┐Żi, Ieronim este totodat´┐Ż distins´┐Ż ´┐Żi distinct´┐Ż." Cet´┐Ż´┐Żean european avant la lettre, invitata emisiunii noastre a copil´┐Żrit ´┐Żn ora´┐Żul R´┐Żnov, jude´┐Żul Bra´┐Żov, ´┐Żntr-o comunitate multietnic´┐Ż, ´┐Żn care sa´┐Żii ´┐Żi rom´┐Żnii ´┐Żi ´┐Żnv´┐Ż´┐Żau reciproc limbile, tradi´┐Żiile ´┐Żi valorile spirituale.

Biografia sa include mai multe profesiuni: redactor de carte, jurnalist cultural, ata´┐Żat cultural (la Washington, ´┐Żntre 1992 ´┐Żi 1996), director al programului Fulbright ´┐Żn Rom´┐Żnia. ´┐Żn prezent scriitoare cu norm´┐Ż ´┐Żntreag´┐Ż, Ioana Ieronim a revenit recent din Statele Unite, de la o burs´┐Ż de crea´┐Żie.

Asculta´┐Żi-o pe Ioana Ieronim ´┐Żn emisiunea Vorba de cultur´┐Ż, difuzat´┐Ż pe Radio Rom´┐Żnia Cultural de luni, 2 p´┐Żn´┐Ż vineri, 6 aprilie 2012, ´┐Żncep´┐Żnd cu ora 12. Realizatori: Ema Stere ´┐Żi Attila Vizauer.

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires ´┐Żn Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom´┐Żneasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta ´┐Żn Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, ´┐Żn continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom´┐Żn Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, ´┐Żn direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis ´┐Żn direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom´┐Żnesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, ´┐Żn colaborare cu Institutul Cultural Rom´┐Żn din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom´┐Żnesti.

mai mult...
Horia Mihail ´┐Żn Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua ´┐Żn luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European ´┐Żn Cehia

Rom´┐Żnia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom´┐Żnia Cultural, ´┐Żn perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

´┐Żntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom´┐Żn din New York prezinta, sub egida EUNIC, ´┐Żn parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec´┐Żt c´┐Żnt´┐Żnd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces ´┐Żn recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom´┐Żneasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom´┐Żnia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, ´┐Żn sectorul 2, la Scoala Central´┐Ż, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom´┐Żneasca a spatiului cosmic

Radio Rom´┐Żnia Cultural va invita la o noua editie a ´┐Żnt´┐Żlnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom´┐Żneasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata ´┐Żn FM

Programul STORYmania ´┐Żn perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne´┐Żncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj ´┐Żn regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, ´┐Żn perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom´┐Żnia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom´┐Żnesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc ´┐Żntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, ´┐Żn aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl´┐Żnder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu ´┐Żn dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom´┐Żn (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu ´┐Żn dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu ´┐Żn prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus ´┐Żn v´┐Żnzare, ´┐Żn chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te ´┐Żndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c´┐Żstiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate ´┐Żntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur ´┐Żn turneu

Radio Rom´┐Żnia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei ´┐Żnt´┐Żlniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale ´┐Żn cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom´┐Żni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom´┐Żn din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy ´┐Żn Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom´┐Żneasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, ´┐Żntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se ´┐Żndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, ´┐Żn Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet ´┐ŻLudovic Spiess´┐Ż din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom´┐Żnia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, ´┐Żn Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam´┐Żnii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam´┐Żna aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul ´┐Żnt´┐Żi la Londra

S´┐Żmbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom´┐Żnesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T´┐Żrgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a ´┐Żncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a ´┐Żncheiat T´┐Żrgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom´┐Żnia, ´┐Żn parteneriat cu Radio Rom´┐Żnia Cluj, T´┐Żrgul a adus ´┐Żn prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale ´┐Żn cele cinci zile c´┐Żt a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, ´┐Żn concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce ´┐Żl va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent ´┐Żn Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, ´┐Żn spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, ´┐Żn rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom´┐Żn Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom´┐Żn "Mihai Eminescu" la Chisinau ´┐Żn colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom´┐Żn Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam´┐Żna Scoala altfel la Radio Rom´┐Żnia Cultural

´┐Żn saptam´┐Żna 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec´┐Żt au cunoscut-o p´┐Żna acum. Si anume una a dialogului ´┐Żntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a ´┐Żnvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

´┐Żn cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom´┐Żnia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br´┐Żncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera ´┐Żn Rom´┐Żnia

Christian R´┐Żtscher Veranstaltungsmanagement prezinta ´┐Żn prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom´┐Żnia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!